OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

Writer "Run Macro" menu item causes lock up.

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Macros and API
View previous topic :: View next topic  
Author Message
patb
General User
General User


Joined: 01 Aug 2004
Posts: 32
Location: Canberra, Aus.

PostPosted: Thu Mar 23, 2006 1:27 am    Post subject: Writer "Run Macro" menu item causes lock up. Reply with quote

I am running OOo 2.0 on linux. In Writer, every time I try to run a macro via the menu ie Tools - Macros - Run Macro, Writer locks up. I can list and run my macros via the "Organize Macros" dialog box or I can run them using a shortcut key where I have assigned one, but why does the standard menu lock up? Any suggestions welcome. Cheers, Pat.
Back to top
View user's profile Send private message
B Marcelly
Super User
Super User


Joined: 12 May 2004
Posts: 1453
Location: France

PostPosted: Thu Mar 23, 2006 4:39 am    Post subject: Reply with quote

Is it a real lockup ?
With OOo 2.0 the menu item Tools - Macros - Run Macro starts the Java run-time environment (even if you only want Basic). It takes some time (30 sec, without hourglass cursor) the first time it is started.
I don't know it this menu item works without JRE.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
patb
General User
General User


Joined: 01 Aug 2004
Posts: 32
Location: Canberra, Aus.

PostPosted: Tue Mar 28, 2006 6:00 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks B Marcelly.
You are right but I still have a problem. I had upgraded OO from ver 1.9.192 which came with my linux distribution, to ver 2.0. So I reverted to the earlier OO version, and just as you said, there was about a 30 second delay while Writer started the JRE then everything worked as expected. But when I upgrade OO to ver 2.0 there is a real lock-up. For some reason, it seems that JRE is just not starting. I would be grateful for any suggestions. Cheers, Pat.
Back to top
View user's profile Send private message
B Marcelly
Super User
Super User


Joined: 12 May 2004
Posts: 1453
Location: France

PostPosted: Tue Mar 28, 2006 10:58 pm    Post subject: Reply with quote

patb wrote:
But when I upgrade OO to ver 2.0 there is a real lock-up. For some reason, it seems that JRE is just not starting.

Tools > Options > OpenOffice.org > Java
In the panel, be sure that your JRE version appears (after a while) and in the first column at left a radio-button is checked. If not, click on it.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
patb
General User
General User


Joined: 01 Aug 2004
Posts: 32
Location: Canberra, Aus.

PostPosted: Tue Apr 04, 2006 2:21 am    Post subject: Reply with quote

Thanks again B Marcelly.
The JRE version (1.4.2) does appear and the radio-button is checked but the lock-up is still occurring. In the same menu, I also looked under /usr/java/ for other JRE versions which maybe I should add, but in all cases, I got the response that there was no Java runtime environment in the relevant directory. (The OOo version 2.0.2 I have installed does include JRE by the way).
It's not a crippling problem, but sorry, I'm still stumped.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Macros and API All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group