OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

save as html destoys quotes when viewd in browser

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Writer
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Guest






PostPosted: Fri Mar 21, 2003 3:46 pm    Post subject: save as html destoys quotes when viewd in browser Reply with quote

Hi,

my open office-created docs, when saved as html, render single and double quotes as very weird looking characters. I thought this may be something like microsoft's smart quote issue, but I can't find any feature in OO writer to disable smart quotes, if it even is available.

however, when a local html file is opened "as file..." in mozila/phoenix the quotes look fine! What gives?

Any ideas?

Thanks,

kilolima
Back to top
The Liquidator
Super User
Super User


Joined: 27 Feb 2003
Posts: 1368
Location: Manchester, UK

PostPosted: Sat Mar 22, 2003 3:55 pm    Post subject: Reply with quote

Hi

When you say they look odd, is this in IE?

If so, I wonder whether this is a java issue, as OOo, Mozilla and Phoenix use the real (Sun) version, whereas IE uses it's own which, I understand, is an older version adapted by MS.

Might be wrong but seems to me to be a possible cause.
Back to top
View user's profile Send private message
ftack
Moderator
Moderator


Joined: 27 Jan 2003
Posts: 3102
Location: Belgium

PostPosted: Mon Mar 24, 2003 7:53 am    Post subject: Reply with quote

I can't reproduce this problem. OOo exports double quotes as “ and ” and these render properly in Mozilla.
Back to top
View user's profile Send private message
Guest






PostPosted: Mon Mar 24, 2003 9:12 pm    Post subject: Reply with quote

It looks odd in every browser (phoenix, mozilla, IE) and every machine (linux, win nt) I run it on. OO is converting single quotes to ’
and double quotes to ’ and “

I wonder if this ties into the lack of fonts on my machine? Does oo try to export with the same fonts the document was made with? is there some way to tell it use default? Even under courier this is screwed up.

Also, the original document was made with OO for windows, but a test case made under linux (the OO that ships with redhat Cool also gets garbled.

however, opening the pure html after convert in a text editor reveals that the quotes are there as just themselves, not as weird charcaters or codes like &ldquo, etc. But a view source in a browser shows the weird charcaters. Is apache doing something here??

I don't believe I have java installed.

thanks

kilolima
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Writer All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group