OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

Embedded images go black

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Writer
View previous topic :: View next topic  
Author Message
farmboy
Newbie
Newbie


Joined: 07 Sep 2007
Posts: 1

PostPosted: Fri Sep 07, 2007 8:23 am    Post subject: Embedded images go black Reply with quote

When exchanging documents between Mac OS MS Word and OOO Writer, the images turn into black rectangles. I don't remember seeing this in versions prior to 2.2.

Anyone know a work around?
Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
David
Super User
Super User


Joined: 24 Oct 2003
Posts: 5668
Location: Canada

PostPosted: Fri Sep 07, 2007 3:55 pm    Post subject: Re: Embedded images go black Reply with quote

farmboy wrote:
When exchanging documents between Mac OS MS Word and OOO Writer, the images turn into black rectangles. I don't remember seeing this in versions prior to 2.2.

Anyone know a work around?
Thanks!


I've had half an image turn black [ i.e. two squares on top of each other instead of one large rectangle, the top squae being black, the lower being the lower part of the image ], but was OK when I changed form JPG to BMP. No idea why though.
Back to top
View user's profile Send private message
casueps
General User
General User


Joined: 04 Nov 2005
Posts: 32

PostPosted: Thu Apr 24, 2008 7:38 am    Post subject: Reply with quote

I have the same problem with OpenOffice 2.2.1 on Linux. I copy an image from Adobe Reader or KPDF and when I paste it it's black.
If I paste it into Gimp it works, so I think it's a problem in OOo.

I tried it on Windows with OO 2.0 and it does it well.
Back to top
View user's profile Send private message
AndrewZ
Moderator
Moderator


Joined: 21 Jun 2004
Posts: 4140
Location: Colorado, USA

PostPosted: Thu Apr 24, 2008 9:51 am    Post subject: Reply with quote

Do any of these apply?

90d, 270d rotated pictures have black border on bottom
http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=67812

Imported EMF image only shown as black box
http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=67905

PCT images pasted into OOo appear as black picture
http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=79116

WW8: Black areas instead of images with characters inside
http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=81340

Repaint of metafile from charts with bitmaps show ugly black rectangles inbetween
http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=71737

Quote:
Anyone know a work around?


Identify the specific issue (one of the above or another), and I may have an answer.
_________________
<signature>
* Did you solve your problem? Do others a favor: Post the solution
* OpenOffice.org Ninja
* BleachBit
</signature>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
casueps
General User
General User


Joined: 04 Nov 2005
Posts: 32

PostPosted: Fri Apr 25, 2008 4:55 am    Post subject: Reply with quote

I think none of those is exactly the same problem as this one.
They are about rotated pictures, inserting instead of pasting, another one seems more related to MacOS and other one is about DOC files, so I don't think they are caused by the same bug as this one.
Back to top
View user's profile Send private message
AndrewZ
Moderator
Moderator


Joined: 21 Jun 2004
Posts: 4140
Location: Colorado, USA

PostPosted: Fri Apr 25, 2008 5:00 am    Post subject: Reply with quote

Then send me the document, and I'll file a bug report. If you want to make it more private, it just needs the image. Either send me a PM to get my email address, or host the file on a service like sendmefile.com or http://www.mediafire.com/
_________________
<signature>
* Did you solve your problem? Do others a favor: Post the solution
* OpenOffice.org Ninja
* BleachBit
</signature>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stevewy
General User
General User


Joined: 29 Dec 2008
Posts: 6

PostPosted: Tue Dec 30, 2008 12:59 am    Post subject: Reply with quote

Don't know if anyone is still monitoring this thread for answers, but I had a problem yesterday when I had a University assignment typed up in OOo Writer which had to be openable in Word for the lecturer to mark; so obviously needed to be completely compatible with Word. When I finished the assignment, I saved it as Microsoft Word .doc format and went into Word to make sure it opened correctly. It was fine, but the inserted jpeg images had changed to black rectangles. But this was in Word - the images shown in Writer were fine.

In the end, I got hold of the original jpeg files and inserted them while still in Word, then resaved. They opened up fine in OOo, and again in Word, so that cured that problem - kinda. But it still doesn't explain why it happened, unless inserting a jpeg into OOo "changes" it in some way so that it ceases to be viewable in Word. That cannot be the reason on its own, or no jpegs would be viewable - and that isn't the case, just these two in my document, so perhaps I did something to them after they were inserted that screwed them up for Word. I did have to position, resize and crop them (in OOo).

Strangely enough, I could still view the original jpegs fine in Windows Picture Viewer, but NOT in Microsoft Picture Manager.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Writer All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group