OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

Mail merge not sending email

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Writer
View previous topic :: View next topic  
Author Message
2ways
General User
General User


Joined: 16 Jul 2008
Posts: 36
Location: Sydney, Australia

PostPosted: Thu Apr 08, 2010 6:02 pm    Post subject: Mail merge not sending email Reply with quote

Hi Folks,

The presenting problem is that when I get to the final stage of sending the documents from a mail merge as email, the sending dialogue pops up, it says the connection to outgoing server has been established, but sits there forever doing nothing, sending nothing.

I am certain it is not primarily a problem with OOo, but rather the setup on my machine, as I will argue below. However, I have no idea where to start to unravel the problem, so I'm hoping for some advice.

Here's the tortured history of this problem:
1. I am on a mac with OSX 10.6.3
- I had the exact same problem with 10.4.11 (Tiger)
2. I have OOo 3.2.0 installed
- I have had the exact same problem with all 3.x versions of OOo
- I have never had this problem with OOo 2.4.x even when both 2.4 and 3.x are installed and I'm having the problem with 3.x
- have been using 2.4 for mail merges
3. recently upgraded from OSX 10.4.11 to 10.6.3
4. before using the mac migration assistant to reinstate my old settings and applications, I installed OOo 3.2, and used it to send mail merge e-mails
- it worked perfectly
- I almost cried tears of joy
5. I then used the migration assistant to get all my old stuff back and mail merge no longer works.
- I almost cried tears of ...
6. mail merge e-mail settings test fine
7. OOo 2.4 mail merge sends e-mails just fine

The upshot is that when I had a clean install of OSX 10.6.3 and OOo 3.2, mail merge worked fine. As soon as I reinstated my old settings from before the upgrade, it stopped working.

I would love to know if anyone else has had this problem and if anyone has any idea where to start in terms of changing and deleting settings on my mac to try to get this working.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
stevesaunders
OOo Advocate
OOo Advocate


Joined: 26 Dec 2009
Posts: 408

PostPosted: Thu Apr 08, 2010 7:16 pm    Post subject: Default setings Reply with quote

I have had some luck, not with this particular problem, be reseting to manufacturer default settings. Have you tried that?

If You should get it working change your settings one at a time to see which is the monkey wrench.
_________________
Steve ~ Tennessee USA
Mac OS X 10.6.2 Open Office 3.1
Back to top
View user's profile Send private message
2ways
General User
General User


Joined: 16 Jul 2008
Posts: 36
Location: Sydney, Australia

PostPosted: Thu Apr 08, 2010 7:25 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, Steve.

I realise this isn't a mac forum, but how do I reset to factory defaults?

System Preferences? Some kind of boot procedure?

Thanks again.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
2ways
General User
General User


Joined: 16 Jul 2008
Posts: 36
Location: Sydney, Australia

PostPosted: Thu Apr 08, 2010 9:38 pm    Post subject: Reply with quote

I repaired permissions.

That found a couple of Java environment permissions that needed fixing, and now the mail merge works.

I will post back here when I have run a few more tests, but that may even be a few days.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
stevesaunders
OOo Advocate
OOo Advocate


Joined: 26 Dec 2009
Posts: 408

PostPosted: Fri Apr 09, 2010 2:58 pm    Post subject: Defaults Reply with quote

Sorry, I had my head in Open Office when I answered your question.

I am new to the Mac OX 10.6 myself and do not know how to reset. You might however be able to do something without that. Set up a guest or another user account, it will be at default. Add your changes to it one at a time. When your done you can remove the new user account.
_________________
Steve ~ Tennessee USA
Mac OS X 10.6.2 Open Office 3.1
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Writer All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group