OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

[SOLVED] Win 7 and OO3.2.1 now crashing recovery/loop
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> Setup and Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  
Author Message
TableLeg
General User
General User


Joined: 04 Nov 2009
Posts: 34

PostPosted: Mon Jul 26, 2010 10:31 pm    Post subject: [SOLVED] Win 7 and OO3.2.1 now crashing recovery/loop Reply with quote

Upgrading to 3.2.1 on Windows 7 X64 I now get this error when I try to start it.

Can anybody shed and light on what is going on?



Last edited by TableLeg on Wed Jul 28, 2010 11:13 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
thomasjk
Super User
Super User


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 2374

PostPosted: Tue Jul 27, 2010 5:18 am    Post subject: Reply with quote

Are you doing the update through the built in updater? If so I'd recommend a direct download from www.openoffice.org .
Back to top
View user's profile Send private message
TableLeg
General User
General User


Joined: 04 Nov 2009
Posts: 34

PostPosted: Tue Jul 27, 2010 7:33 am    Post subject: Reply with quote

Here's whats happened and where I am at.

I tried the 'updater' and all went well until I tried to open openoffice whereby I got the above fatal error.

I then completely uninstalled OO including removing the user profile, and reinstalled using the direct downloaded version you linked to above.

I had the same problem.

I read that it could be to do with the Java install, so I installed the latest Java and it now opens.

BUT........it crashes after a few seconds.
Back to top
View user's profile Send private message
thomasjk
Super User
Super User


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 2374

PostPosted: Tue Jul 27, 2010 8:31 am    Post subject: Reply with quote

Try resetting the user profile http://user.services.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=74&t=12426 . I don't recommend the updater at all. Its not very robust and the download is always a full version anyway. I usually download the version without the JRE. Also make sure that you are using the 32bit Java version. OOo is a 32bit app.
Back to top
View user's profile Send private message
TableLeg
General User
General User


Joined: 04 Nov 2009
Posts: 34

PostPosted: Tue Jul 27, 2010 8:43 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for the reply.

I did say in my previous reply that I had already deleted my profile completely and it made no difference.

Which is the English (UK) version without the JRE.
Back to top
View user's profile Send private message
thomasjk
Super User
Super User


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 2374

PostPosted: Tue Jul 27, 2010 9:18 am    Post subject: Reply with quote

Yes I understand that you deleted the profile and then re-installed which creates a new profile. Try resetting the new one. You can get the non-JRE versions here http://download.openoffice.org/other.html#tested-full. Uncheck the box just above the listings to download the version without JRE.

Did you install a 32bit version of Java?
Back to top
View user's profile Send private message
TableLeg
General User
General User


Joined: 04 Nov 2009
Posts: 34

PostPosted: Tue Jul 27, 2010 9:25 am    Post subject: Reply with quote

I have just uninstalled openoffice again, along with deleting my profile again.
I also deleted Java.

I reinstalled openoffice. reinstalled Java.

Now when I open openoffice, it opens for about 10 seconds then crashes and instigates a recovery. It does this every time.
Back to top
View user's profile Send private message
TableLeg
General User
General User


Joined: 04 Nov 2009
Posts: 34

PostPosted: Tue Jul 27, 2010 9:29 am    Post subject: Reply with quote

Now trying it again!

Ive managed to edit the link (since checking/unchecking did not change the download).

I'll try it again once its finished downloading.
Back to top
View user's profile Send private message
TableLeg
General User
General User


Joined: 04 Nov 2009
Posts: 34

PostPosted: Tue Jul 27, 2010 9:45 am    Post subject: Reply with quote

Installed OO3.2 without JRE.

Ran OO and it gives the same Fatal error as I included in my first post above.

At this time, nothing is helping.

If anything I have just gone backwards since it wont run at all now.
Back to top
View user's profile Send private message
Sendi2010
Newbie
Newbie


Joined: 27 Jul 2010
Posts: 2

PostPosted: Tue Jul 27, 2010 11:19 pm    Post subject: Reply with quote

I'm not sure but maybe something with W7. Experiencing the same problem, if anyone could give any idea, please do not hesitate.

Thanks.
_________________
Avatar The Last Airbender Toys Aang Katara


Last edited by Sendi2010 on Thu Aug 05, 2010 5:15 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
TableLeg
General User
General User


Joined: 04 Nov 2009
Posts: 34

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 7:14 am    Post subject: Reply with quote

Ive tried it all again from the start.

But its just stuck in an endless loop of crashing and recovering.

Doesn't matter if its a blank document or not.

Can anybody make any suggestions as to what I could try?
Back to top
View user's profile Send private message
thomasjk
Super User
Super User


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 2374

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 7:35 am    Post subject: Reply with quote

I'm about out of ideas. Try uninstalling again and use CCLEANER http://www.piriform.com/ccleaner/builds to clean the registry of any trace of OOo. I'd suggest the slim build. Beyond this it may be something in Windows as suggested by Sendi2010.
Back to top
View user's profile Send private message
TableLeg
General User
General User


Joined: 04 Nov 2009
Posts: 34

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 8:20 am    Post subject: Reply with quote

Thanks again for the reply, but I have been using CCleaner for years and years. I always uninstall using it, and periodically clean the registry.

I want to go back to a version I was using before, but cannot find any for download. Are the previous versions not archived somewhere??? I cant seem to find them.
Back to top
View user's profile Send private message
TableLeg
General User
General User


Joined: 04 Nov 2009
Posts: 34

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 8:35 am    Post subject: Reply with quote

I must also add that I have not had any problems in the years I have been using Openoffice until I recently updated it.
Back to top
View user's profile Send private message
thomasjk
Super User
Super User


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 2374

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 10:24 am    Post subject: Reply with quote

You can find older versions here http://www.filehippo.com/download_openoffice/
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> Setup and Troubleshooting All times are GMT - 8 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group