OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

Another JRE missing problem!

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> Setup and Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  

Should OpenOffice and LibreOffice include the right JRE version with the installation package to solve future JRE problems?
Hell yeah, I love OpenOffice/LibreOffice!
85%
 85%  [ 12 ]
No, I don't care!
7%
 7%  [ 1 ]
No, because I'm too technical and know that it's not possible and it's more fun to make it harder for some users!
7%
 7%  [ 1 ]
Total Votes : 14

Author Message
phacer
Newbie
Newbie


Joined: 27 Sep 2011
Posts: 2
Location: Spain

PostPosted: Tue Sep 27, 2011 1:46 am    Post subject: Another JRE missing problem! Reply with quote

I get this message when trying to create a new database in both Open and Libre Office:

OpenOffice.org requires a Java runtime environment (JRE) to perform this task. Please install JRE and restart openoffice.

I now have 3 different JRE's installed on my Windows 7 64bit system. JRE 1.6_26 and 1.7 for 64 bit windows and 1.7 for 32bit and still no luck. And it doesn't work to point too any of their folders either in options on both office versions of Base.

Any suggestions of how I could solve this? I need Base! Smile

//André
Back to top
View user's profile Send private message
mgroenescheij
Super User
Super User


Joined: 20 Apr 2011
Posts: 870
Location: Australia

PostPosted: Tue Sep 27, 2011 2:14 am    Post subject: Reply with quote

Hi André,

I had the same problem last week with installing it on a 64 bit Win 7 system.
I had success when I executed OpenOffice in XP Compatibility mode, installed JRE 1.6_26 with all required extensions.
Then I changed the Compatibility mode back and everything worked fine.
I don't know if this was just luck, but it's worth trying.

Martin
_________________
If your problem has been solved please add "[Solved]" to the beginning of your first post title (edit button).
Back to top
View user's profile Send private message
phacer
Newbie
Newbie


Joined: 27 Sep 2011
Posts: 2
Location: Spain

PostPosted: Tue Sep 27, 2011 2:23 am    Post subject: Reply with quote

Hi Martin,

that's strange, but it worked for me too! Thanks!

André
Back to top
View user's profile Send private message
BillP
Super User
Super User


Joined: 07 Jan 2006
Posts: 2703

PostPosted: Tue Sep 27, 2011 4:56 am    Post subject: Re: Another JRE missing problem! Reply with quote

phacer wrote:
I now have 3 different JRE's installed on my Windows 7 64bit system. JRE 1.6_26 and 1.7 for 64 bit windows and 1.7 for 32bit and still no luck.

I don't think OOo can use any of those versions. I know it can't use any 64-bit version, and I've seen reports that it can't use JRE 7 which seems to be the only 32-bit version you have installed.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> Setup and Troubleshooting All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group