OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

Spellcheck

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Writer
View previous topic :: View next topic  
Author Message
davidcayre
General User
General User


Joined: 29 Jul 2012
Posts: 5
Location: Knaresborough UK

PostPosted: Sun Jul 29, 2012 11:01 am    Post subject: Spellcheck Reply with quote

Hi,

I am having a problem with the spell checker. It seems to underline every word with a red wavy line. Not just the words that are wrong. I have tried to re-install but no change. I am using version 3.4. It never happened on earlier versions.

Cheers,

David
Back to top
View user's profile Send private message
floris_v
Moderator
Moderator


Joined: 12 Jul 2007
Posts: 4791
Location: Netherlands

PostPosted: Sun Jul 29, 2012 11:14 am    Post subject: Reply with quote

May be related to http://user.services.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=7&t=54218

Please tell what language is giving problems - that sometimes does matter. Any other details are welcome too. For general guidelines check out Tutorial Spell check and Language configuration.
_________________
LibreOffice 3.6.3; OOo 3.4.1 on Windows Vista
Join the Official community forum - in several languages, including Nederlandstalig forum
Back to top
View user's profile Send private message
davidcayre
General User
General User


Joined: 29 Jul 2012
Posts: 5
Location: Knaresborough UK

PostPosted: Mon Jul 30, 2012 12:23 am    Post subject: Spellcheck Reply with quote

The language of the dictionary is UK English. If I right-click on an underlined word, and then click add, that word is on longer underlined. This makes me think that there ian't a dictionary there.
Back to top
View user's profile Send private message
floris_v
Moderator
Moderator


Joined: 12 Jul 2007
Posts: 4791
Location: Netherlands

PostPosted: Mon Jul 30, 2012 8:24 am    Post subject: Reply with quote

Have you tried the links in my previous post? Can you tell where they fail you?
_________________
LibreOffice 3.6.3; OOo 3.4.1 on Windows Vista
Join the Official community forum - in several languages, including Nederlandstalig forum
Back to top
View user's profile Send private message
davidcayre
General User
General User


Joined: 29 Jul 2012
Posts: 5
Location: Knaresborough UK

PostPosted: Mon Jul 30, 2012 10:52 am    Post subject: Spellcheck Reply with quote

Yes, I've followed the links and can make no sense of it. I have tried everything but it still underlines everything.
Back to top
View user's profile Send private message
floris_v
Moderator
Moderator


Joined: 12 Jul 2007
Posts: 4791
Location: Netherlands

PostPosted: Mon Jul 30, 2012 11:59 am    Post subject: Reply with quote

Check your user profile. Click here for help how to do that. Look in the folder uno_packages\cache\uno_packages. That lists a lot of temp folders, check out each of them until you find dict-en.oxt (that contains dictionaries for BR, US, AU, ZA) or dict-en-nz[...].oxt. Make sure that those dictionaries are okay. If you can't find them, they weren't properly installed. It seems that if you have AOO 3.4 and En-NZ, the NZ dictionary has to be un-installed because it causes the En spell check to fail.
_________________
LibreOffice 3.6.3; OOo 3.4.1 on Windows Vista
Join the Official community forum - in several languages, including Nederlandstalig forum
Back to top
View user's profile Send private message
davidcayre
General User
General User


Joined: 29 Jul 2012
Posts: 5
Location: Knaresborough UK

PostPosted: Tue Jul 31, 2012 5:42 am    Post subject: Spellcheck Reply with quote

I have found the dict-en.oxt file in the Program Files section and when I double click it, it open the Extensions Manager and comes up with a message :-
'c:\.\..\Application Data\OpenOffice.org\3\user\uno_packages\SU1i3nw.tmp\dict-en.oxt does not exist'.

What next?

David
Back to top
View user's profile Send private message
floris_v
Moderator
Moderator


Joined: 12 Jul 2007
Posts: 4791
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Jul 31, 2012 10:39 am    Post subject: Reply with quote

Reset your user profile. Click here for help how to do that. Make sure to copy your old profile, don't just delete it.
_________________
LibreOffice 3.6.3; OOo 3.4.1 on Windows Vista
Join the Official community forum - in several languages, including Nederlandstalig forum
Back to top
View user's profile Send private message
davidcayre
General User
General User


Joined: 29 Jul 2012
Posts: 5
Location: Knaresborough UK

PostPosted: Wed Aug 01, 2012 12:29 am    Post subject: Spellcheck Reply with quote

Thanks very much. Resetting the user profile seems to have done the trick.

Cheers,

David :)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Writer All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group