OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

install error message

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> Setup and Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  
Author Message
openofficenut
General User
General User


Joined: 26 Feb 2005
Posts: 10

PostPosted: Wed Apr 13, 2005 12:57 pm    Post subject: install error message Reply with quote

Hi people, when I tried to install OpenOffice 1.1.2 from a specially ordered cd of it, I get an error message that says, "The SUT645MI.DLL file is linked to missing export OLEAUT32.DLL:189." Can anyone possibly tell me what in te world this means and how to get it to install? Thank you so much.

Jacquelyn
Back to top
View user's profile Send private message
AndrewZ
Moderator
Moderator


Joined: 21 Jun 2004
Posts: 4140
Location: Colorado, USA

PostPosted: Wed Apr 13, 2005 3:25 pm    Post subject: Reply with quote

Maybe your OLEAUT32.DLL is out of date. Which version of Windows are you using?

Also please note there is an OpenOffice.org version 1.1.4.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tburcham2
General User
General User


Joined: 17 Mar 2005
Posts: 8

PostPosted: Wed Apr 13, 2005 5:41 pm    Post subject: Re: install error message Reply with quote

openofficenut wrote:
Hi people, when I tried to install OpenOffice 1.1.2 from a specially ordered cd of it, I get an error message that says, "The SUT645MI.DLL file is linked to missing export OLEAUT32.DLL:189." Can anyone possibly tell me what in te world this means and how to get it to install? Thank you so much.

Jacquelyn

Here's a forum post about that kind of problem (automatically translated from Japanese):


When it installed with the Q.Windows98, error message was indicated in when starting.

Problem
OS: The Windows98 (4.10.1998 where it is not the SE / the IE4) environment immediately after the cleanliness
installing When the setup.exe of the OOo 1.1.x is started, error message being outputted, abnormal termination.

Example of error
message

It is linked to the The xxxxx file is linked to missing export OLEAUT32.DLL:nnn. program
start error missing export OLEAUT32.DLL:189. The program start error SVT645MIDLL
file is linked to the missing export ODEAUT32.DLL:89.

Cause
The OLEAUT32.DLL which is installed to the Windows is old

Coping
The other software of the MS corporation and the like where the new OLEAUT32.DLL is included is installed.
For example, DCOM98, MS Office and service pack et cetera.

Remark
The OLEAUT32.DLL is the file of the Windows, the function, OLE Automation is offered.
This problem is not OpenOffice.org peculiar problem, it can occur even with the other software.
Http: //www.google.com/search? Hl=en&qc=oleaut32.dll


[url=http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ja&u=http://openoffice.s16.xrea.com:8080/pukiwiki/pukiwiki.php%3F%255B%255BOOoWiki_FAQ%255D%255D&prev=/search%3Fq%3Doleaut32.dll%2Bopenoffice%26hl%3Den%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official_s%26sa%3DG]
Here's a link to the original page:[/url]
Back to top
View user's profile Send private message
openofficenut
General User
General User


Joined: 26 Feb 2005
Posts: 10

PostPosted: Thu Apr 14, 2005 6:00 am    Post subject: Reply with quote

Hi, I downloaded the updated version of this file, but Windows won't let me replace it because it is 'in use'. What do I do now? Thanks for all your help!

Jackie
Back to top
View user's profile Send private message
AndrewZ
Moderator
Moderator


Joined: 21 Jun 2004
Posts: 4140
Location: Colorado, USA

PostPosted: Thu Apr 14, 2005 6:02 am    Post subject: Reply with quote

You should use a Microsoft installer rather than manually copying the DLL.

Try the DCOM98. After DCOM98 is finished installing, you may need to reboot.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
openofficenut
General User
General User


Joined: 26 Feb 2005
Posts: 10

PostPosted: Sat Apr 16, 2005 1:04 pm    Post subject: Reply with quote

TThankyou for all your help , Got the problem fixed,

Jacquelyn
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> Setup and Troubleshooting All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group