OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

[Solved] Can't open an .odb file in OOo Base
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next
 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> Setup and Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Jack27
Newbie
Newbie


Joined: 13 Jul 2011
Posts: 3

PostPosted: Wed Jul 13, 2011 5:30 am    Post subject: [Solved] Can't open an .odb file in OOo Base Reply with quote

I'm having trouble opening a single .odb file that I've been working on in Base. All of my other .odb files and documents can still be opened.

Last edited by Jack27 on Wed Jul 13, 2011 11:36 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Sliderule
Super User
Super User


Joined: 29 May 2004
Posts: 2499
Location: 3rd Rock From The Sun

PostPosted: Wed Jul 13, 2011 7:20 am    Post subject: Reply with quote

Can you please be more specific.
  1. What happens when you try to open it?
  2. What messages appear on the screen?
  3. What version of OpenOffice are you using?
  4. What is your database engine?
  5. Are you using an Embedded database?
  6. Do you have a pack-up of your OpenOffice Base file ( *.odb ) ?
Sliderule
Back to top
View user's profile Send private message
Jack27
Newbie
Newbie


Joined: 13 Jul 2011
Posts: 3

PostPosted: Wed Jul 13, 2011 8:55 am    Post subject: Reply with quote

Sliderule wrote:
Can you please be more specific.
  1. What happens when you try to open it?
  2. What messages appear on the screen?
  3. What version of OpenOffice are you using?
  4. What is your database engine?
  5. Are you using an Embedded database?
  6. Do you have a pack-up of your OpenOffice Base file ( *.odb ) ?
Sliderule


1. Nothing happens when I try to open it -- no error message, it just doesn't load
2. I'm using version 3.3
3. HSQL
4. Yes
5. I'm not sure what this is exactly
Back to top
View user's profile Send private message
Sliderule
Super User
Super User


Joined: 29 May 2004
Posts: 2499
Location: 3rd Rock From The Sun

PostPosted: Wed Jul 13, 2011 8:59 am    Post subject: Reply with quote

OK. I am going to send you a PM ( Private Message ) in a few minutes.

Sliderule
Back to top
View user's profile Send private message
Jack27
Newbie
Newbie


Joined: 13 Jul 2011
Posts: 3

PostPosted: Wed Jul 13, 2011 11:37 am    Post subject: Reply with quote

Issue resolved. Big thanks to Sliderule for restoring everything.
Back to top
View user's profile Send private message
floris_v
Moderator
Moderator


Joined: 12 Jul 2007
Posts: 4791
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Jul 13, 2011 11:45 am    Post subject: Reply with quote

Though I'm glad that you were helped, your post isn't very insightful for other readers who may want a solution for the same problem.
_________________
LibreOffice 3.6.3; OOo 3.4.1 on Windows Vista
Join the Official community forum - in several languages, including Nederlandstalig forum
Back to top
View user's profile Send private message
Sliderule
Super User
Super User


Joined: 29 May 2004
Posts: 2499
Location: 3rd Rock From The Sun

PostPosted: Wed Jul 13, 2011 11:52 am    Post subject: Reply with quote

That is because the 'recovery' of a corrupt Base file is a technical issue. Taking much time an trial and error, to recover the 'pieces' and putting them back together in a usable manner.

Varioius tools were used to recover as much as possible from the ZIP file, and, just to create a NEW database from the database subdirectory, and, dragging and dropping.

Sliderule
Back to top
View user's profile Send private message
floris_v
Moderator
Moderator


Joined: 12 Jul 2007
Posts: 4791
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Jul 13, 2011 11:53 am    Post subject: Reply with quote

Thanks, that was the information that I wanted. Good job. Cool
_________________
LibreOffice 3.6.3; OOo 3.4.1 on Windows Vista
Join the Official community forum - in several languages, including Nederlandstalig forum
Back to top
View user's profile Send private message
eduardoFS
Newbie
Newbie


Joined: 06 Dec 2011
Posts: 2

PostPosted: Tue Dec 06, 2011 6:03 am    Post subject: Reply with quote

Hi all!
I am having the same problem that Jack27 had.
Sliderule, could you please help me to recovery my odb file?
Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Sliderule
Super User
Super User


Joined: 29 May 2004
Posts: 2499
Location: 3rd Rock From The Sun

PostPosted: Tue Dec 06, 2011 11:22 am    Post subject: Reply with quote

eduardoFS:

I am sending you a PM ( Private Message ).

Sliderule
Back to top
View user's profile Send private message
zlatibor
Newbie
Newbie


Joined: 07 Dec 2011
Posts: 2

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 4:31 am    Post subject: Nothing happens Reply with quote

Hi all!
I am having the same problem too.
Sliderule, could you please help me to recovery my odb file?
Thank you.
Back to top
View user's profile Send private message
Sliderule
Super User
Super User


Joined: 29 May 2004
Posts: 2499
Location: 3rd Rock From The Sun

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 6:40 am    Post subject: Reply with quote

zlatibor:

I sent you a PM ( Private Message ).

Sliderule
Back to top
View user's profile Send private message
eduardoFS
Newbie
Newbie


Joined: 06 Dec 2011
Posts: 2

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 8:01 am    Post subject: Reply with quote

Problem solved! Sliderule, thank you so much for recovery my database file. Everything ok now! Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
zlatibor
Newbie
Newbie


Joined: 07 Dec 2011
Posts: 2

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 1:54 pm    Post subject: Hero of the day Reply with quote

Sliderule, Problem solved for me too. Thank you so much for recovery my database. Best regards Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
wenqianhu
Newbie
Newbie


Joined: 25 Dec 2011
Posts: 2

PostPosted: Sun Dec 25, 2011 3:39 pm    Post subject: Reply with quote

I had the exact the same problem that I cannot open my odb file

Tried the zip method, but didn't work.

Any suggestion or help is highly appreciated!

Thanks a lot!

Happy holidays!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> Setup and Troubleshooting All times are GMT - 8 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 1 of 5

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group