OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

the OpenOffice is too slow. How can I solve this?

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> Setup and Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  
Author Message
carlosjose1997
Newbie
Newbie


Joined: 24 Apr 2012
Posts: 2

PostPosted: Tue Apr 24, 2012 5:06 pm    Post subject: the OpenOffice is too slow. How can I solve this? Reply with quote

The OpenOffice that I have in my MacBook Pro is extremely slow. It is slow to open. It is slow to start a new work. It is always slow.

The version is. OpenOffice.3.

From the time that I do the click in the program to it is ready to used. I does take between 1 to 2 minutes. Then, working with the program. It takes time from one step to another. Like Windows did it 20 years ago.

Beside OpenOffice, I have only original Mac programs on my MBP. Safari. IPhoto, Numbers, Keynote, Pages. And so on.

I bought it last december. MacBook Pro 15". Processor 2.2 GHz Intel Core i7. Memory 4 GB 1333 MHz DDR3. Software Mac OS X Lion 10.7.3 (11D50b)

Before to instal OpenOffice. My MBP did work like a jet. It is affecting all the computer performance. In fact If I do not find the answer. I am thinking to erase the OpenOffice.
Back to top
View user's profile Send private message
floris_v
Moderator
Moderator


Joined: 12 Jul 2007
Posts: 4791
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Apr 24, 2012 11:07 pm    Post subject: Reply with quote

Moved.
What version? Do you have many extensions? How many other programs do you have running? What exactly do you define as "slow"? Please give more information.
_________________
LibreOffice 3.6.3; OOo 3.4.1 on Windows Vista
Join the Official community forum - in several languages, including Nederlandstalig forum
Back to top
View user's profile Send private message
floris_v
Moderator
Moderator


Joined: 12 Jul 2007
Posts: 4791
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Apr 25, 2012 8:06 am    Post subject: Reply with quote

Added the extra information to your first post.
That sounds serious enough. I'm not an Apple user, and there aren't many Apple users on this forum, I think. You can try the new one ([url]user.services.openoffice.org[/url]).
_________________
LibreOffice 3.6.3; OOo 3.4.1 on Windows Vista
Join the Official community forum - in several languages, including Nederlandstalig forum
Back to top
View user's profile Send private message
UmTheMuse
General User
General User


Joined: 05 Apr 2012
Posts: 33
Location: United States

PostPosted: Wed Apr 25, 2012 9:22 am    Post subject: Reply with quote

I've noticed this sometimes (and I'm using a PC). Opening an existing document and then creating a new one seems to help.

I suspect that the issue is the way the suite is bundled together (I don't know the technical terms, so apologies if I use them wrong). Base (and MS's Access) take a long time to load for whatever reason. The problem is, few even use Base. You might suggest separating that from the rest in the future.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> Setup and Troubleshooting All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group