OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

[Solved] Decimal points ignored in Writer Table formula

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Writer
View previous topic :: View next topic  
Author Message
LeighM
General User
General User


Joined: 03 May 2005
Posts: 8
Location: Adelaide, Australia

PostPosted: Thu Jul 05, 2012 8:37 pm    Post subject: [Solved] Decimal points ignored in Writer Table formula Reply with quote

Hi. In a cell in a table in Writer, I enter =18.5*35 expecting the result to be 647.50 (the cell is formatted for -1,234.12). The result I get is 6,475.00. If I enter =18*35 I get the correct result of 630.00. =0.1*10 gives me 10. The decimal point seems to be being ignored.

If I put the 18.5 and the 35 in separate cells, and refer to them in another cell, like =<A1>*<A2> I get the correct result, but I don't want to do that.

What is going on, and how do I get the correct result?

Thanks in anticipation of your help.

Leigh

Tagged as solved - floris v, moderator
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
LeighM
General User
General User


Joined: 03 May 2005
Posts: 8
Location: Adelaide, Australia

PostPosted: Fri Jul 13, 2012 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

Hi. Did I express my question badly? Or offend the Forum? Maybe no-one knows whether it is possible to do what I want or not? Or is it that no-one can imagine why I'd want to do it?

I simply want to put a calculation that includes decimal points into a cell in a table in Writer. But if I enter "=18.5*35" into a cell, I get "6,475.00", not "647.50". Why?

Hmmm...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
floris_v
Moderator
Moderator


Joined: 12 Jul 2007
Posts: 4791
Location: Netherlands

PostPosted: Sat Jul 14, 2012 1:31 am    Post subject: Reply with quote

Sorry, this was overlooked for quite a while. Please note that the forum isn't visited as often as it used to be, and most mods are busier deleting spam than answering questions. I can confirm your problem: it seems that OOo will interpret input based on your locale settings - so I have to type 18,5*35 to get the desired correct result 647.50 in text formatted as English (US), merely because I'm Dutch and set Dutch as the default input language (Tools - Options - Language Settings - Languages).
_________________
LibreOffice 3.6.3; OOo 3.4.1 on Windows Vista
Join the Official community forum - in several languages, including Nederlandstalig forum
Back to top
View user's profile Send private message
LeighM
General User
General User


Joined: 03 May 2005
Posts: 8
Location: Adelaide, Australia

PostPosted: Mon Jul 16, 2012 1:17 am    Post subject: Solved Reply with quote

Thanks, I appreciate your answer. Interesting, as my settings are
User Interface: Default English (USA)
Locale Setting: Default English (Australia)
Decimal Separator: Same as Locale Setting (.)
Default Currency: Default - AUD

Default languages for Documents
Western: German (Germany) **** Not sure at all how this was set. I don't use German, 'cos I'm not that clever.

And when I changed it to..
Western: English (Australia)

you'll be amazed to learn that now my input works as expected.

So, thanks again. Problem solved.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Writer All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group