OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

Why is the server for www.openoffice.org so slow?

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> General Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pf
Newbie
Newbie


Joined: 31 Dec 2004
Posts: 4
Location: Antwerp (Belgium)

PostPosted: Fri Dec 31, 2004 1:34 am    Post subject: Why is the server for www.openoffice.org so slow? Reply with quote

Hello

Since some days, I wonder why, the server for www.openoffice.org is VERY slow. I have to wait about 30 secs for each page to load. This makes it impossible to work interactively.

I would like to know if I am the only one having problems with the speed of the server.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
dpeach
OOo Advocate
OOo Advocate


Joined: 06 Oct 2003
Posts: 397
Location: Mérida, Yucatán, México

PostPosted: Fri Dec 31, 2004 7:17 am    Post subject: Reply with quote

Main page took 3 seconds to come up and fully load. Other pages took 1 to 5 seconds to fully load (only tested 6 pages). I am on 192kbps broadband (actually, at that speed I think it should be called "just slightly wide band").
_________________
dpeach
OOo 2.0.4 *** Slackware 11

www.mythoughtspot.com <-- My Blog *** My Podcast --> www.missionarytalks.com
Back to top
View user's profile Send private message
cwchia
Super User
Super User


Joined: 09 Jan 2003
Posts: 1050
Location: Malaysia

PostPosted: Fri Dec 31, 2004 10:18 pm    Post subject: Reply with quote

dpeach wrote:
Main page took 3 seconds to come up and fully load. Other pages took 1 to 5 seconds to fully load (only tested 6 pages). I am on 192kbps broadband (actually, at that speed I think it should be called "just slightly wide band").

The mine will be 'slightly more genorous narrow band' (at max download speed of 105kbps) Rolling Eyes

I t takes about 2 to 3 seconds to load the main page of OOo.

To the original poster,

would you consider turning off all graphics in your browser, that will at leaset cut the loading time considerably.
Back to top
View user's profile Send private message
pmccrackan
Power User
Power User


Joined: 20 Jul 2003
Posts: 82
Location: Perth

PostPosted: Fri Dec 31, 2004 10:52 pm    Post subject: OOo site slow Reply with quote

Yes, it has been extremly slow for the last few days for me as well, I am only on dial up, so try just over 2 minutes for something to appear, over 3 minutes to complete loading!
Normal pages and sites (of similar content) take around 10 to 13 seconds. The OpenOffice.org site is the only one I amongst the web pages I regularly visit that is so slow.
This happened once before as well, I dont know what the problem was then either, it just seemed to 'come good' again.

Edit - spelling mistake
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
pf
Newbie
Newbie


Joined: 31 Dec 2004
Posts: 4
Location: Antwerp (Belgium)

PostPosted: Sun Jan 02, 2005 3:44 am    Post subject: Reply with quote

Still very slow: 30 sec with a 50 Kbps ADSL broad band.

Once it starts loading, it goes very fast: 1-2 sec for loading a page, with images.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Kaaredyret
Moderator
Moderator


Joined: 22 Aug 2003
Posts: 1356
Location: Denmark

PostPosted: Sun Jan 02, 2005 4:11 am    Post subject: Reply with quote

Lightning fast in Denmark.
_________________
www.kaaredyret.dk - OpenOffice resources (templates, extensions, tutorials and more) !
Stay updated on software and OpenOffice.org news via Twitter
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pf
Newbie
Newbie


Joined: 31 Dec 2004
Posts: 4
Location: Antwerp (Belgium)

PostPosted: Fri Sep 23, 2005 11:43 am    Post subject: Reply with quote

The speed of the site is now ok: it loads fast.
_________________
Pierre François
see also http://www.dvdoc.org
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
lightsup55
Power User
Power User


Joined: 24 Jun 2005
Posts: 91
Location: Maryland, USA

PostPosted: Fri Sep 23, 2005 2:39 pm    Post subject: Reply with quote

pf wrote:
The speed of the site is now ok: it loads fast.

The previous post was from January 2005. Maybe that has something to do with it?
_________________




Last edited by lightsup55 on Thu Sep 28, 2006 7:48 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
pf
Newbie
Newbie


Joined: 31 Dec 2004
Posts: 4
Location: Antwerp (Belgium)

PostPosted: Fri Sep 23, 2005 11:52 pm    Post subject: Reply with quote

I just wanted to close this post in a clean way. I never came back since january 2005 because the response time of the site was slow, so I can't say when the problem disappeared.

I never knew why I had a delay of 30 secs before starting to load the pages with this site some monthes ago. So let's close this thread.
_________________
Pierre François
see also http://www.dvdoc.org
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> General Discussion All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group