OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

Can not find Help

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Calc
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Altacocker
General User
General User


Joined: 02 Jan 2006
Posts: 5
Location: Calif. Central Coast

PostPosted: Mon Jan 02, 2006 6:54 pm    Post subject: Can not find Help Reply with quote

Got an error message

Help ID: text%2Fscalc%2Fmain0000.xhp

It said this may help, WELL.....it didn't.

The Help file is in the Open Office folder if I can find it you would think the computer could. What do I do now?
Back to top
View user's profile Send private message
noranthon
Super User
Super User


Joined: 07 Jul 2005
Posts: 3318

PostPosted: Mon Jan 02, 2006 9:40 pm    Post subject: Reply with quote

This sounds like an installation or setup issue. You may find something on the "Setup and troubleshooting" forum. There is also a troubleshooting section in the user guide.
Back to top
View user's profile Send private message
noranthon
Super User
Super User


Joined: 07 Jul 2005
Posts: 3318

PostPosted: Mon Jan 02, 2006 10:00 pm    Post subject: Reply with quote

I've just come across this in the users' list:
Quote:
There is a link given on that discussion (although I couldn't use it) and the issue has been recognized by OOo developers etc. However try this
First close Openoffice
Then visit the following website and download the four files,
scalc.db
scalc.ht
scalc.jar
scalc.key
http://web.mit.edu/ooffice_v2.0/distrib/i386_rhel4/openoffice.org2.0/help/en/

When downloaded put them into C:\Program Files \OpenOffice .org 2.0\help\en (using the default directory location)
....
This problem is discussed in Issue 59499. I followed the advice given there and downloaded the Linux files. This has restored the Help system. I may, however, download and install the Windows Help files in your reference, above. Thank you.

The thread begins with this post: http://article.gmane.org/gmane.comp.openoffice.questions/111796
Back to top
View user's profile Send private message
8daysaweek.co.uk
Super User
Super User


Joined: 29 Nov 2003
Posts: 2130
Location: UK

PostPosted: Tue Jan 03, 2006 1:51 am    Post subject: Reply with quote

http://www.8daysaweek.co.uk/forums/viewtopic.php?t=311

HTH Smile,
_________________
James
www.8daysaweek.co.uk - A User-Focused OOo site
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
Altacocker
General User
General User


Joined: 02 Jan 2006
Posts: 5
Location: Calif. Central Coast

PostPosted: Tue Jan 03, 2006 11:03 am    Post subject: Reply with quote

I downloaded the files to the en folder and it still does not work. It seems to work for some people but not me. What do you think I am doing wrong?
Back to top
View user's profile Send private message
8daysaweek.co.uk
Super User
Super User


Joined: 29 Nov 2003
Posts: 2130
Location: UK

PostPosted: Tue Jan 03, 2006 1:17 pm    Post subject: Reply with quote

Have you restarted OOo, including closing the quickstarter?

BFN Smile,
_________________
James
www.8daysaweek.co.uk - A User-Focused OOo site
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
Altacocker
General User
General User


Joined: 02 Jan 2006
Posts: 5
Location: Calif. Central Coast

PostPosted: Tue Jan 03, 2006 2:54 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, and to be sure I even rebooted.
Back to top
View user's profile Send private message
Altacocker
General User
General User


Joined: 02 Jan 2006
Posts: 5
Location: Calif. Central Coast

PostPosted: Tue Jan 03, 2006 3:40 pm    Post subject: Reply with quote

Well I got it to work.
I had d/l the individual files as per noranthon's post then got James post and d/l all at once and installed them, no joy, went back and installed one at a time which it would not let me do as they were already there so I renamed them and install each one separately and it works fine. Why they did not work the first time I have no idea, just one of those computer things.
Thanks for all your help.
Back to top
View user's profile Send private message
pwright2
Newbie
Newbie


Joined: 22 Jan 2005
Posts: 3

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 2:40 am    Post subject: Unable to access the mit.edu messages Reply with quote

I have the same problem but am unable to get the mit.edu page. I get a 403 - denied error.

-----Paul-----
_________________
-----Paul-----
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
Altacocker
General User
General User


Joined: 02 Jan 2006
Posts: 5
Location: Calif. Central Coast

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 11:30 am    Post subject: Reply with quote

Paul

Try these instructions and download 7-ZIP if you don't have it and the Calc Help files.

http://www.8daysaweek.co.uk/forums/viewtopic.php?t=311

You may have to delete the four questionable files that are in there.
Back to top
View user's profile Send private message
pwright2
Newbie
Newbie


Joined: 22 Jan 2005
Posts: 3

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 4:56 pm    Post subject: Reply with quote

Substituting the 4 files in the download for the 4 files already in the help/en folder did the trick. Thanks.

-----Paul-----
_________________
-----Paul-----
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Calc All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group