OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

OpenOffice.org Aqua needs testers on Leopard
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> General Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ericb
Power User
Power User


Joined: 22 Apr 2007
Posts: 56

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 12:23 pm    Post subject: OpenOffice.org Aqua needs testers on Leopard Reply with quote

Hi,

Some unofficial builds of OpenOffice.org Aqua on Mac OS X both Leopard and Tiger are available for tests (not for regular use)

Please note _there_is_no_support_ for those builds: you must do a backup of your datas before, and you use them at your own risks.

1) LEOPARD ONLY + QuickLook plugin inside + last up-to-date aquavcl04 + a fix for the Spell Checker ( issue 82116)

fr : http://ftp.cusoo.org/MacOSX/INTEL/snapshots_aqua/october_26th/fr/

en-US : http://ftp.cusoo.org/MacOSX/INTEL/snapshots_aqua/october_26th/en-US/


2) OLDER builds, for both INTEL and PowerPC , *without* QuickLook plugin inside

Available locales are: fr, en-US and de

Able to run on both Leopard (Mac OS X 10.5 ) and Tiger ( Mac OS X 10.4 )


Please check carefully the URL below, depending on your arch :

URL for INTEL machines : http://ftp.cusoo.org/MacOSX/INTEL/snapshots_aqua/october_16th/

URL for PowerPC machines : (untested on Leopard, because no feedback yet ) : http://ftp.cusoo.org/MacOSX/POWERPC/snapshots_aqua/october_16th/

Thanks in advance for any feedback about OpenOffice.org Aqua running ( or not maybe ... ) on Leopard PowerPC
_________________
--
qɔᴉɹə
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
CharlesB2
Newbie
Newbie


Joined: 01 Nov 2007
Posts: 2

PostPosted: Thu Nov 01, 2007 7:01 am    Post subject: Reply with quote

Hi Eric,

The leopard build is working fine for me here. Got a lot of dialog boxes saying "couldn't contact spell checker", but after disable spell-check-as-you-type the annoyance was gone.

Merci et bon courage!

Charles
Back to top
View user's profile Send private message
ericb
Power User
Power User


Joined: 22 Apr 2007
Posts: 56

PostPosted: Thu Nov 01, 2007 9:35 am    Post subject: Reply with quote

ericb->CharlesB2

Thanks for the feedback, and thanks for reporting the issue.

Unfortunaly, nobody in the Team has a final version of Leopard, and you'll have to wait a bit before to see the issue fixed.

I'll create an issue and I'll put Michael Sicotte who wrote the SpellChecker code on CC.

Once we will have enough ressources, we should fix it quickly.

Thanks again for your feedback !!
_________________
--
qɔᴉɹə
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ericb
Power User
Power User


Joined: 22 Apr 2007
Posts: 56

PostPosted: Thu Nov 01, 2007 9:45 am    Post subject: Reply with quote

ericb->CharlesB2

FYI, this is Issue : http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=83214
_________________
--
qɔᴉɹə
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
carpenpa
Newbie
Newbie


Joined: 02 Nov 2007
Posts: 1
Location: Cornwall UK

PostPosted: Fri Nov 02, 2007 9:40 pm    Post subject: Re: OpenOffice.org Aqua needs testers on Leopard Reply with quote

I am using the recently posted aqua leopard version on a Macbook with 10.5.

Works well so far and looks very nice indeed. Thanks very much.

The preview icons when viewed in coverflow appear to have a transparrent background which looks rather cool but makes them difficult to see. Quicklook just shows a zoomed version of the icon.

Unable to install any plugins at present.
Back to top
View user's profile Send private message
ericb
Power User
Power User


Joined: 22 Apr 2007
Posts: 56

PostPosted: Sat Nov 03, 2007 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

ericb->carpenpa

Thanks for your feedback

Yes, you are right: I experimented the same issue with QuickLoock, While Shaun McDonald told me it works perfectly.

I'll have a look soon, to see what happens ( with a new build )
_________________
--
qɔᴉɹə
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
wickie
Newbie
Newbie


Joined: 06 Nov 2007
Posts: 1

PostPosted: Tue Nov 06, 2007 3:08 pm    Post subject: FileOpen icon does not work Reply with quote

Hi,

Installed Leopard yesterday and the OpenOffice Aqua installation I already had went bazerk: icons were upside down and had purple backgrounds (really, I'm not on drugs...)
Downloaded this build and looks good, even works OK, except for the FileOpen button: results in an empty popup. FileOpen through the menu does work however!

cheers,
wickie
_________________
mac rules!
Back to top
View user's profile Send private message
ericb
Power User
Power User


Joined: 22 Apr 2007
Posts: 56

PostPosted: Wed Nov 07, 2007 12:49 pm    Post subject: Reply with quote

ericb->wickie

Thanks for your feedback Smile

The issue with the FilePicker is well known, and we are searching.
Workaround: open a second time the file, and everything should work. Could be a non initialized variable or a timer issue, or ...don't know more yet :-/

For the icons, I'm surprised: I never had such issue yet.
Could you please try to change the iconset ?

To do that : hit Apple key + " , " and go in OpenOffice.org -> View then choose large iconset + Crystal or Tango, and let us know what happens. ( I know, the default iconset is uggly)

If this does not solve your icon issue, an you try to rename your prefs ( rename
~/Library/Application Support/OpenOffice.org-aqua ), and relaunch OpenOffice.org ?

Thanks Smile

--
qɔᴉɹə
_________________
--
qɔᴉɹə
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
beameup
General User
General User


Joined: 09 Nov 2007
Posts: 7

PostPosted: Fri Nov 09, 2007 11:42 pm    Post subject: Reply with quote

FYI: I just downloaded this version and will give it a go on my Mac Mini with Leopard..
Back to top
View user's profile Send private message
beameup
General User
General User


Joined: 09 Nov 2007
Posts: 7

PostPosted: Sun Nov 11, 2007 6:54 pm    Post subject: Reply with quote

Well browsing the download site, I found an Oct 26th build and I installed it. So far everything looks good. Install went without a hitch, I've opened and printed a couple of documents with no issues , at least nothing staring me in the face anyway.
Back to top
View user's profile Send private message
DougForPres
Newbie
Newbie


Joined: 15 Nov 2007
Posts: 1

PostPosted: Thu Nov 15, 2007 4:28 pm    Post subject: Upside down Reply with quote

OpenOffice.org 2.3.0 (30-06-07)

While I'm not using the super new build, I am using the native 2.3 version of OO.org on my Mac and I am seeing the same problem. This did not happen pre-Leopard.

My icons are all upside down (pretty-much everywhere - toolbars, menus, etc)
The backgrounds are purple too.

I tried the prev suggestion of trying the different icon sets and all sets are upside down.
I switched to tango and the purple backgrounds are gone, but still upside down. (some icons now have black backgrounds - example: the "Do you want to save..." when you try to exit after modifying a doc.

I don't have an OpenOffice.org folder in my /Library/Application Support folder so can't delete the prefs file from there sorry.

If you want to contact me I'm happy to try stuff out.

Doug

Update: The disables/grayed-out versions of icons ARE the right way up!
Back to top
View user's profile Send private message
beameup
General User
General User


Joined: 09 Nov 2007
Posts: 7

PostPosted: Mon Nov 19, 2007 10:04 pm    Post subject: Nov 17th build v 2.4? Reply with quote

Code:
http://ftp.cusoo.org/MacOSX/INTEL/snapshots_aqua/november_17th/en-US/



Hey, what;s that Nov 17th build about? And if I install it, should I remove 2.3 first?


Last edited by beameup on Thu Nov 22, 2007 9:58 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
thanar
General User
General User


Joined: 18 Nov 2007
Posts: 5
Location: Kozani, Greece

PostPosted: Thu Nov 22, 2007 1:34 am    Post subject: Reply with quote

Regarding the Oct26th PPC build... It's been sometime now and still waiting. There is no EN version on the ftp server. Spoted some bugs on the Oct1st build, but would like to check them out with the newest build prior to reporting...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ericb
Power User
Power User


Joined: 22 Apr 2007
Posts: 56

PostPosted: Thu Nov 22, 2007 4:15 am    Post subject: Reply with quote

Ok, I'll try to provide one PowerPC build, for both Tiger and Leopard:

Be carefull : I'll add the new Cocoa native FilePicker (was Carbon )
+ another cws including two Leopard bugs fixed recently by Philipp Lohmann and Herbert Duerr

If I have no build breaker, count 24h~ 30h starting now before
to see the new PowerPC build appear at http://ftp.cusoo.org/MacOSX server. Don't forget either this is unofficial and hacked build, not for production.


Just for the Fun (Native print dialog box (work just started)) :
http://eric.bachard.free.fr/mac/aquavcl/patches/aqua_november2007/native_print_dialog/21th_nov/native_print02.jpg
_________________
--
qɔᴉɹə
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
thanar
General User
General User


Joined: 18 Nov 2007
Posts: 5
Location: Kozani, Greece

PostPosted: Thu Nov 22, 2007 10:22 am    Post subject: Reply with quote

What's more, the latest dev. version I was able to download (the Oct 1st build) seems to have some problems starting up under OS X 10.4.11...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> General Discussion All times are GMT - 8 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group