OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

word docs open in 2.02 have text underlined and wrong colour

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Writer
View previous topic :: View next topic  
Author Message
arjay
Newbie
Newbie


Joined: 16 Apr 2005
Posts: 2
Location: Coin, Spain

PostPosted: Mon Jan 07, 2008 8:37 am    Post subject: word docs open in 2.02 have text underlined and wrong colour Reply with quote

Hope this is not a common fault - did search but found nothing relevant.

What happens is I get word docs sent to me that look nothing like they should when opened. They normally only contain text - so no fancy formatting.

The originals are sent in (say) black times roman 12 point. When I open them in Openoffice the text is blue and underlined. I can't get rid of this formatting in the document any which way. I have to cut and paste the text to a new document when the correct colour and font return and the underlining disappears..

Anyone help? - I can attach a document if it would help.
Back to top
View user's profile Send private message
jrkrideau
Super User
Super User


Joined: 08 Aug 2005
Posts: 6732
Location: Kingston ON Canada

PostPosted: Mon Jan 07, 2008 11:29 am    Post subject: Re: word docs open in 2.02 have text underlined and wrong co Reply with quote

arjay wrote:
Hope this is not a common fault - did search but found nothing relevant.

What happens is I get word docs sent to me that look nothing like they should when opened. They normally only contain text - so no fancy formatting.

The originals are sent in (say) black times roman 12 point. When I open them in Openoffice the text is blue and underlined. I can't get rid of this formatting in the document any which way. I have to cut and paste the text to a new document when the correct colour and font return and the underlining disappears..

Anyone help? - I can attach a document if it would help.

What OS are you using?
Any idea of what version of Word?

Handy places to post a file:

media fire http://www.mediafire.com/
or
mytempdir.com http://www.mytempdir.com
_________________
jrkrideau
Kingston ON Canada
Currently using Windows 7 & OOo 3.4.0 and Ubuntu 12.04 & LibreOffice 3.5.2.2
Back to top
View user's profile Send private message
rotomano
OOo Enthusiast
OOo Enthusiast


Joined: 13 Dec 2006
Posts: 198
Location: Greece

PostPosted: Mon Jan 07, 2008 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

I have had the same problem when the track changes feature was ON; try disabling it by doing:

EDIT -> CHANGES -> [unclick] SHOW

possibly will get back to normal ...........
Back to top
View user's profile Send private message
arjay
Newbie
Newbie


Joined: 16 Apr 2005
Posts: 2
Location: Coin, Spain

PostPosted: Mon Jan 07, 2008 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

rotomano wrote:
I have had the same problem when the track changes feature was ON; try disabling it by doing:

EDIT -> CHANGES -> [unclick] SHOW

possibly will get back to normal ...........


Well Done - that fixed it.

For everyone's info, I am using linux - but several different distros - simplymepis, pclinux and Mint - they all do the same thing unless track changes is turned off.

Many thanks rotomano - you the man!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Writer All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group