OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

Open Office spreadsheet column total

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Calc
View previous topic :: View next topic  
Author Message
barneyrubble
Newbie
Newbie


Joined: 03 Mar 2008
Posts: 4

PostPosted: Mon Mar 03, 2008 1:39 pm    Post subject: Open Office spreadsheet column total Reply with quote

I have tried to get my spreadsheets to total but I just get the error code below and I don't understand what I need to do to correct the setup for the spreadsheet can any one help?
524
invalid references (instead of Err:524 cell contains #REF)
Compiler: a column or row description name could not be resolved. Interpreter: in a formula, the column, row, or sheet that contains a referenced cell is missing.
Back to top
View user's profile Send private message
PromptJock
Super User
Super User


Joined: 26 Jul 2006
Posts: 741

PostPosted: Mon Mar 03, 2008 9:09 pm    Post subject: Reply with quote

Well, if you enter the formula =sum(<start cell>:<end cell>) in the cell you want to total to appear in, you shouldn't have a problem.

IOW, if you're totaling cells 1-300 in the "A" column, simply put the formula "=sum(a1:a300)" in any empty cell NOT in the range you're trying to sum together (i.e., put the formula in cell B1).

Does this help or make any sense?
_________________
I'm making perfect sense - you're just not keeping up!
Back to top
View user's profile Send private message
barneyrubble
Newbie
Newbie


Joined: 03 Mar 2008
Posts: 4

PostPosted: Mon Mar 03, 2008 11:32 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you I was trying to use the "M" automatic button after highlighting the column.
Do you know how I set up this to work? the Auto Sum is ticked on the program so I don't know why this action gives the error message.
Back to top
View user's profile Send private message
David
Super User
Super User


Joined: 24 Oct 2003
Posts: 5668
Location: Canada

PostPosted: Tue Mar 04, 2008 6:43 am    Post subject: Reply with quote

barneyrubble wrote:
Thank you I was trying to use the "M" automatic button after highlighting the column.


By "M" you mean the summation symbol, Greek Sigma?

That works for me whether or not I precede using it by highlighting the column. The result is placed at the end of the selection, or sums those above if you are in a cell below the entries [not selected].

David.
Back to top
View user's profile Send private message
barneyrubble
Newbie
Newbie


Joined: 03 Mar 2008
Posts: 4

PostPosted: Tue Mar 04, 2008 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

Yes that is what I try but on my computer I just get the error message?? I have previously used xp professional excel and had no problems just cant get open office to do the same thing. It has to be a set up problem I have tried looking on help section, but cant see this problem explained and don't know what else to try!!
Back to top
View user's profile Send private message
jrkrideau
Super User
Super User


Joined: 08 Aug 2005
Posts: 6732
Location: Kingston ON Canada

PostPosted: Tue Mar 04, 2008 1:45 pm    Post subject: Reply with quote

barneyrubble wrote:
Yes that is what I try but on my computer I just get the error message?? I have previously used xp professional excel and had no problems just cant get open office to do the same thing. It has to be a set up problem I have tried looking on help section, but cant see this problem explained and don't know what else to try!!


What OS and version of OOo are you using?

If it is a brand-new installation you might want to consider running a repair on OOo to see if that helps.
_________________
jrkrideau
Kingston ON Canada
Currently using Windows 7 & OOo 3.4.0 and Ubuntu 12.04 & LibreOffice 3.5.2.2
Back to top
View user's profile Send private message
barneyrubble
Newbie
Newbie


Joined: 03 Mar 2008
Posts: 4

PostPosted: Wed Mar 05, 2008 4:22 am    Post subject: Reply with quote

Im using 2.2 on an applemac.
How would I repair ?
Back to top
View user's profile Send private message
jrkrideau
Super User
Super User


Joined: 08 Aug 2005
Posts: 6732
Location: Kingston ON Canada

PostPosted: Wed Mar 05, 2008 9:42 am    Post subject: Reply with quote

barneyrubble wrote:
Im using 2.2 on an applemac.
How would I repair ?


Beats me. I have been using XP for some time (sob Crying or Very sad ) you might have to uninstall and reinstall.
_________________
jrkrideau
Kingston ON Canada
Currently using Windows 7 & OOo 3.4.0 and Ubuntu 12.04 & LibreOffice 3.5.2.2
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Calc All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group