OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

[Solved] Help with Button Control...

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Macros and API
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ameador
General User
General User


Joined: 08 Jul 2008
Posts: 6
Location: Tucker County, WV

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 5:13 am    Post subject: [Solved] Help with Button Control... Reply with quote

I have created a button control on a spreadsheet page. I created a BASIC code sub to clear a group of cells and have set the code to execute when the button is clicked. The problem is that when I click the button, it is acting as though I'm still editing the buttons size and position. It gets the little corner markers for sizing the button and such. How do I make the button "Active" so that clicking it will cause the code to fire instead of it going into this edit mode?

Last edited by ameador on Wed Jul 09, 2008 12:12 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Agnisys
Power User
Power User


Joined: 10 May 2008
Posts: 58
Location: Noida, India

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 5:30 am    Post subject: Reply with quote

Make sure View->Toolbars->Form Control is selected.
In the Form Control Toolbar click on the second button from the right that says "Design mode on/off"

Anupam
Back to top
View user's profile Send private message
ameador
General User
General User


Joined: 08 Jul 2008
Posts: 6
Location: Tucker County, WV

PostPosted: Tue Jul 08, 2008 12:32 pm    Post subject: Thanks! Reply with quote

Thank you for the reply - that was the solution alright! Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Agnisys
Power User
Power User


Joined: 10 May 2008
Posts: 58
Location: Noida, India

PostPosted: Wed Jul 09, 2008 4:22 am    Post subject: Reply with quote

You are welcome. Please mark the subject with a "[solved]".
Thanks,
Anupam.
Back to top
View user's profile Send private message
dcapn
General User
General User


Joined: 11 Jan 2011
Posts: 5
Location: Honolulu HI USA

PostPosted: Fri Apr 13, 2012 4:04 pm    Post subject: Clicking on spreadsheet control does not activate; only sele Reply with quote

Problem: Clicking on a spreadsheet control does not activate the code it only selects the control for editing; Trying to use the Form Design "Off" does not help this problem. Any suggestions. [Please mark this issue as "Un-solved"]
PS-Using 3.3.0
_________________
Capnmike
Back to top
View user's profile Send private message
RPG
Super User
Super User


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 2697
Location: Apeldoorn, Netherland

PostPosted: Fri Apr 13, 2012 10:49 pm    Post subject: Reply with quote

Hello

It seems your form is in edit mode. When your form is in edit mode then the macros are not executed.

Romke
_________________
OOo 3.4.5 on openSUSE 12.1
Use this forum : http://user.services.openoffice.org/en/forum
Back to top
View user's profile Send private message
dcapn
General User
General User


Joined: 11 Jan 2011
Posts: 5
Location: Honolulu HI USA

PostPosted: Fri Apr 13, 2012 11:12 pm    Post subject: [Solved] Help with Button Control...‏ Reply with quote

Yes, I'm sure that you are right about being in form-edit mode, but I can find no way to get the form (or at least the one control on it) out of edit mode; the suggested method of using the "Form Control" toolbar does not work.
_________________
Capnmike
Back to top
View user's profile Send private message
RPG
Super User
Super User


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 2697
Location: Apeldoorn, Netherland

PostPosted: Sat Apr 14, 2012 8:14 am    Post subject: Reply with quote

Hello

Be sure your form design toolbar is activated.
menu --> view --> toolbar --> form design

On this toolbar there is a button for form design. click on this button.
Study also tutorials! start here
http://user.services.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=83&t=28235

Romke
_________________
OOo 3.4.5 on openSUSE 12.1
Use this forum : http://user.services.openoffice.org/en/forum
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> OpenOffice.org Macros and API All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group