OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

no working extension manager: no spell check in 3x

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> Setup and Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pit234a
General User
General User


Joined: 13 Apr 2009
Posts: 25

PostPosted: Mon Apr 13, 2009 2:02 pm    Post subject: no working extension manager: no spell check in 3x Reply with quote

Hi there.
Since updating to version 3, I get no spell checking and I cannot use the extension manager and I believe, that there is bug.
when I try to install extensions, no matter, from local source or via internet connection, I get: bad transfer url messages.
/home/pit/.openoffice.org/3/user/uno_packages/cache/log.txt:
Code:
 ###### ...
Kopiere: dict-de.oxt
ERROR: (com.sun.star.ucb.InteractiveBadTransferURLException) { { Message = "bad tranfer url", Context = (com.sun.star.uno.XInterface) @81498c008 (ImplementationName = "com.sun.star.comp.ucb.FileContent") } }
Kopiere: de_de.oxt
ERROR: (com.sun.star.ucb.InteractiveBadTransferURLException) { { Message = "bad tranfer url", Context = (com.sun.star.uno.XInterface) @81498c388 (ImplementationName = "com.sun.star.comp.ucb.FileContent") } }
###### Progress log entry 2009-03-23 21:34:00 ######
###### Progress log entry 2009-03-23 21:43:09 ######
###### Progress log entry 2009-03-23 21:50:18 ######
Kopiere: dict-de_DE-frami_2008-12-06.oxt
ERROR: (com.sun.star.ucb.InteractiveBadTransferURLException) { { Message = "bad tranfer url", Context = (com.sun.star.uno.XInterface) @815778a88 (ImplementationName = "com.sun.star.comp.ucb.FileContent") } }
###### Progress log entry 2009-03-23 22:00:26 ######
###### Progress log entry 2009-03-23 22:11:40 ######
Kopiere: dict-de.oxt
ERROR: (com.sun.star.ucb.InteractiveBadTransferURLException) { { Message = "bad tranfer url", Context = (com.sun.star.uno.XInterface) @813b88ee8 (ImplementationName = "com.sun.star.comp.ucb.FileContent") } }
###### Progress log entry 2009-03-23 22:38:38 ######
###### Progress log entry 2009-03-26 11:07:44 ######
###### Progress log entry 2009-03-30 21:50:05 ######
###### Progress log entry 2009-04-06 22:08:12 ######
###### Progress log entry 2009-04-13 22:51:46 ######
Kopiere: dict-de.oxt
ERROR: (com.sun.star.ucb.InteractiveBadTransferURLException) { { Message = "bad tranfer url", Context = (com.sun.star.uno.XInterface) @8143e77f0 (ImplementationName = "com.sun.star.comp.ucb.FileContent") } }
###### Progress log entry 2009-04-13 23:09:34 ######
Kopiere: dict-de.oxt
ERROR: (com.sun.star.ucb.InteractiveBadTransferURLException) { { Message = "bad tranfer url", Context = (com.sun.star.uno.XInterface) @813dc1a88 (ImplementationName = "com.sun.star.comp.ucb.FileContent") } }
###### Progress log entry 2009-04-13 23:16:53 ######
###### Progress log entry 2009-04-13 23:18:18 ######
###### Progress log entry 2009-04-13 23:19:45 ######


According to the description and to my settings, I find:
Code:
pit@syo ~:-> ls /usr/local/openoffice.org-OOO310_m9/openoffice.org3/share/extension/install
dict-de.oxt             dict-en.oxt             dict-fr.oxt             dict-it.oxt             writer2latex.oxt
All, what I tell here is true for other 3.versions too.

I see no files in /home/pit/.openoffice.org/3/user/uno_packages/cache/uno_packages/, where they would have to be located. When I transfer them manually to that place, it did not work, not as zip, also not unzipped, also not in a folder 87.tmp_, as I could see here: http://user.services.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?p=364#p364

Well, I also tested with placing dic files from 2.4 in namely places and also brought different .oxt in place, it never is working. Something is probably missing in regard with that uno.

My System is
Quote:
FreeBSD senyo.pit 7.2-BETA1 FreeBSD 7.2-BETA1 #0: Tue Mar 31 16:24:35 UTC 2009 root@driscoll.cse.buffalo.edu:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC amd64
and the problem was there with earlier versions of FreeBSD also and also on i386.
Installation was out of the ports, what means, this is a more ore less build from source. Options was set to
Code:
WITHOUT_MOZILLA=yes WITH_KDE=yes LOCALIZED_LANG=de WITH_CUPS=yes


The behavior in OOo is, that there is no language-book available and no bloo-hook is to see at any language, thus, spell checking is not working.
Replacement-Lists are working as expected.

I would be happy with some workaround, maybe without uno and extension manager.
Thanks.
_________________
"Two of the most famous products of Berkeley are LSD and Unix.
I don't think that this is a coincidence."
From: The UNIX-HATERS Handbook, ISBN 1-56884-203-1
Back to top
View user's profile Send private message
pit234a
General User
General User


Joined: 13 Apr 2009
Posts: 25

PostPosted: Mon Apr 13, 2009 2:29 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.oooforum.org/forum/viewtopic.phtml?t=15020
where I found nice information.
Using that, I get:
Code:
pit@syo ~:-> '/usr/local/openoffice.org-OOO310_m9/openoffice.org3/program/unopkg' -h
/libexec/ld-elf.so.1: /usr/local/lib/compat/pkg/libuno_cppu.so.3: Undefined symbol "_ZN4_STL8ios_base9_Loc_initC1Ev"
/libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libunopkgapp.so" not found, required by "unopkg.bin"

So, to me it looks like some SW is missing on my system?
_________________
"Two of the most famous products of Berkeley are LSD and Unix.
I don't think that this is a coincidence."
From: The UNIX-HATERS Handbook, ISBN 1-56884-203-1
Back to top
View user's profile Send private message
pit234a
General User
General User


Joined: 13 Apr 2009
Posts: 25

PostPosted: Mon Apr 13, 2009 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
/usr/local/openoffice.org-3.0.1/openoffice.org/basis3.0/program/libunopkgapp.so
/usr/local/openoffice.org-OOO310_m9/openoffice.org/basis3.1/program/libunopkgapp.so
means, this .so ist there and installed.
So, I had a look in that script and see:
Code:
# extend the ld_library_path for java: javaldx checks the sofficerc for us
if [ -x "$sd_prog/../basis-link/ure-link/bin/javaldx" ] ; then
    my_path=`"$sd_prog/../basis-link/ure-link/bin/javaldx" $BOOTSTRAPVARS \
        "-env:INIFILENAME=vnd.sun.star.pathname:$sd_prog/redirectrc"`
    if [ -n "$my_path" ] ; then
        LD_LIBRARY_PATH=$my_path${LD_LIBRARY_PATH+:$LD_LIBRARY_PATH}
        export LD_LIBRARY_PATH
    fi
fi

It seems, there is something not handled with the LD and this variable.

To bad, that I don't know more of this, maybe one of you.
_________________
"Two of the most famous products of Berkeley are LSD and Unix.
I don't think that this is a coincidence."
From: The UNIX-HATERS Handbook, ISBN 1-56884-203-1
Back to top
View user's profile Send private message
pit234a
General User
General User


Joined: 13 Apr 2009
Posts: 25

PostPosted: Sun Apr 26, 2009 11:58 am    Post subject: Reply with quote

not one single person here has any ideas?
Am I allone with this problem?
_________________
"Two of the most famous products of Berkeley are LSD and Unix.
I don't think that this is a coincidence."
From: The UNIX-HATERS Handbook, ISBN 1-56884-203-1
Back to top
View user's profile Send private message
pit234a
General User
General User


Joined: 13 Apr 2009
Posts: 25

PostPosted: Wed Apr 29, 2009 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

pit234a wrote:
not one single person here has any ideas?
Am I allone with this problem?


well, it looks like!
So, I offer my workarround to the rest of the world, who might read this:
I just installed OpenSolaris on one spare PC and I also installed one Oo 3.x.y on it and got installed my Lang over that extension manager and it is working fine there.
I then took the complete ~/.openoffice.org/3/user/uno_packages/cache directory from that OpenSolaris installation and placed it into my FreeBSD at the corresponding ~/
As far as I could see, paths are identical within ~/ between Opensolaris and FreeBSD.
So, that worked fo rme as a workarround.
For those of you, who want to test it and do not want to install OpenSolaris first, I'le give you my ...cach here: http://weispit.eu/cache.tar.gz
hope, it might help.
That is for German-Users, DE spelling.
_________________
"Two of the most famous products of Berkeley are LSD and Unix.
I don't think that this is a coincidence."
From: The UNIX-HATERS Handbook, ISBN 1-56884-203-1
Back to top
View user's profile Send private message
OlliL
Newbie
Newbie


Joined: 19 May 2009
Posts: 1

PostPosted: Tue May 19, 2009 10:12 am    Post subject: Reply with quote

You can work arround the library problems when executing as root:

ldconfig -m /usr/local/openoffice.org-3.0.1/openoffice.org/ure/lib
ldconfig -m /usr/local/openoffice.org-3.0.1/openoffice.org/basis3.0/program

Then unopkg will work - but adding extensions still does not work on my system (FreeBSD as well) Sad

Code:

olivleh1@kartoffel olivleh1> /usr/local/openoffice.org-3.0.1/openoffice.org3/program/unopkg add --log-file log.txt --verbose tmp/dict-de.oxt
Copying: dict-de.oxt

ERROR: Error while adding: file:///usr/home/olivleh1/tmp/dict-de.oxt
       Cause: (com.sun.star.ucb.InteractiveBadTransferURLException) { { Message = "bad tranfer url", Context = (com.sun.star.uno.XInterface) @806ea9c50 (ImplementationName = "com.sun.star.comp.ucb.FileContent") } }

unopkg failed.
Exit 1
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> Setup and Troubleshooting All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group