OpenOffice.org Forum at OOoForum.orgThe OpenOffice.org Forum
 
 [Home]   [FAQ]   [Search]   [Memberlist]   [Usergroups]   [Register
 [Profile]   [Log in to check your private messages]   [Log in

Writer default template not loading on right click new file

 
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> Setup and Troubleshooting
View previous topic :: View next topic  
Author Message
SDatl404
Newbie
Newbie


Joined: 10 Sep 2009
Posts: 4

PostPosted: Thu Sep 10, 2009 10:01 am    Post subject: Writer default template not loading on right click new file Reply with quote

When I open a folder in vista and right click, go to new, go to new OpenDocument text, and create the new file for some reason it doesn't load the default template. Spell check doesn't work, the margins are not default and the page display isn't default. If I open up writer and make a new document that way everything is fine! Anyone have an idea as to why this is?

The right click new is a great feature but useless if it creates a document that is bugged.
Back to top
View user's profile Send private message
SDatl404
Newbie
Newbie


Joined: 10 Sep 2009
Posts: 4

PostPosted: Thu Sep 10, 2009 10:18 am    Post subject: Reply with quote

Seems that when create a document with the right click short cut it creates a German document. I have to set the language to english and set my margins manually. But I don't have to do this if I create a new document when the program is already open! Weird!
Back to top
View user's profile Send private message
BillP
Super User
Super User


Joined: 07 Jan 2006
Posts: 2703

PostPosted: Thu Sep 10, 2009 11:31 am    Post subject: Reply with quote

default template right click thingy?
Back to top
View user's profile Send private message
SDatl404
Newbie
Newbie


Joined: 10 Sep 2009
Posts: 4

PostPosted: Thu Sep 10, 2009 12:56 pm    Post subject: Reply with quote

Yes that's the exact problem I am having! Why does oo have this bug? Not to mention I can't find anything to fix the problem because I have 64 bit vista!
Back to top
View user's profile Send private message
SDatl404
Newbie
Newbie


Joined: 10 Sep 2009
Posts: 4

PostPosted: Thu Sep 10, 2009 2:01 pm    Post subject: Reply with quote

Ok here is how I fixed it.

Open up regedit.

Navigate to this key:
HKEY_CLASSES_ROOT\.odt\opendocument.WriterDocument.1\ShellNew

Change this entry:
FileName = set it to whatever OOO file you want. Full location.

Then the right click with use the updated template you choose. Honestly this is really dumb that I have to go and do this when I change a default template.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OOoForum.org Forum Index -> Setup and Troubleshooting All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group